Pudingos-tejfölös süti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy kb 27*38 cm-es tepsihez:
A pudinghoz:
- 2 csomag pudingpor (nálam most puncs)
- 6 csapott evőkanál cukor
- 8 dl tej
A tésztához:
- 6 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg cukor
- 1 dl víz
- 1/2 dl olaj
- 15 dkg finomliszt
- 10 dkg rétesliszt
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A tetejée:
- 90 dkg tejföl
- 5 evőkanál porcukor
- őrölt fahéj vagy cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
Először a pudingot készítjük el a szokásos módon, majd folpackkal letakarva hűtjük addig, amíg elkészítjük a tésztát.
Az egész tojásokat a sóval elkezdjük kihabosítani, majd a cukrot hozzáadva kb 10 perc alatt jól kihabosítjuk. Ekkorra kifehéredik a massza és a térfogata kb 3-szorosára nő.
Hozzáadjuk az olajat és a vizet, majd alaposan elkeverjük az egészet. Beleszórjuk a liszteket és a sütőport, majd egy hablapáttal vagy habverővel óvatos, körkörös mozdulatokkal a habba dolgozzuk.
A sütőt 200 fokra, alsó-felső sütéssel bemelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A piskótamassza felét belesimítjuk a tepsibe, majd a maradékba beledolgozzuk a kakaóport. A barna tésztát a fehérre öntjük és hablapáttal kissé átkeverjük, hogy márványos legyen.
Teáskanállal kis halmokat teszünk a tésztába a pudingból. Betoljuk a sütőbe, majd 5 perc után visszavesszük a hőt 180 fokra és sütjük még kb 30 percet.
Közben a tejfölt kikeverjük a porcukorral, majd a még forró sütemény tetejére simítjuk. Teljesen kihűtjük, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt szórhatunk a tetejére kakaóport vagy fahéjat.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit főzzek ma? – 2025.01.14 kedd
Mit főzzünk ma? Egy kiadós, tárkonyos zöldségleves indítja a napot, amelyet
Tovább olvasom »Mit főzzek a héten? – 12 nagyszerű fogás ebédre és vacsorára
Mindennap azon gondolkodsz, mi legyen az ebéd vagy vacsora? Ez a válogatás
Tovább olvasom »Új ízekre vágysz, vagy a klasszikusokat kedveled? Ebben a leves válogatásban nem fogsz csalódni!
A levesek nemcsak előételként, hanem főételként is kiválóan megállják a hel
Tovább olvasom »A tökéletes farsangi fánk titka: Tippek a nagyitól
A farsangi időszak egyik legkedveltebb finomsága a szalagos fánk, amely a v
Tovább olvasom »Változatos hétköznapi fogások – Itt minden napra találsz egy jó receptet!
Változatos és ínycsiklandó fogásokat keresel a hétköznapokra? Válogatásunkb
Tovább olvasom »Friss, puha házi kiflik – 12 fantasztikus recept, amiket érdemes kipróbálnod!
Frissen sült, puha kiflik, amelyek garantáltan mosolyt csalnak mindenki arc
Tovább olvasom »