Pudingos-tejfölös süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Pudingos-tejfölös süti

Hozzávalók egy kb 27*38 cm-es tepsihez:
A pudinghoz:

  • 2 csomag pudingpor (nálam most puncs)
  • 6 csapott evőkanál cukor
  • 8 dl tej

A tésztához:

  • 6 nagyobb tojás
  • 18 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • 1/2 dl olaj
  • 15 dkg finomliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A tetejée:

  • 90 dkg tejföl
  • 5 evőkanál porcukor
  • őrölt fahéj vagy cukrozatlan kakaópor

Elkészítése:

Először a pudingot készítjük el a szokásos módon, majd folpackkal letakarva hűtjük addig, amíg elkészítjük a tésztát.

Az egész tojásokat a sóval elkezdjük kihabosítani, majd a cukrot hozzáadva kb 10 perc alatt jól kihabosítjuk. Ekkorra kifehéredik a massza és a térfogata kb 3-szorosára nő.

Hozzáadjuk az olajat és a vizet, majd alaposan elkeverjük az egészet. Beleszórjuk a liszteket és a sütőport, majd egy hablapáttal vagy habverővel óvatos, körkörös mozdulatokkal a habba dolgozzuk.

A sütőt 200 fokra, alsó-felső sütéssel bemelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A piskótamassza felét belesimítjuk a tepsibe, majd a maradékba beledolgozzuk a kakaóport. A barna tésztát a fehérre öntjük és hablapáttal kissé átkeverjük, hogy márványos legyen.

Teáskanállal kis halmokat teszünk a tésztába a pudingból. Betoljuk a sütőbe, majd 5 perc után visszavesszük a hőt 180 fokra és sütjük még kb 30 percet.

Közben a tejfölt kikeverjük a porcukorral, majd a még forró sütemény tetejére simítjuk. Teljesen kihűtjük, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt szórhatunk a tetejére kakaóport vagy fahéjat.