Pudingos szedres recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
1 bögre = 2,5 dl
- 1,5 bögre liszt
- 1 cs. sütőpor
- 20 dkg olvasztott margarin
- fél bögre cukor
- 4 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 bögre tej
- 1 citrom reszelt héja + leve
A krémhez:
- 3 cs. vaníliás pudingpor
- 9 dl tej
- fél bögre cukor
- 1 kk fahéj
- 1 ampulla narancs eszencia
- 10 dkg margarin
A tetejére:
- kb. 20 dkg szeder
Elkészítése:
A tojások sárgáját kikeverem a cukorral, majd hozzáadom a többi hozzávalót, kivéve a citrom levet és robotgéppel simára keverem.
A tojásfehérjék habját félig felverem, hozzáadom a szűrt citrom levet és kemény habbá verem, óvatosan beforgatom a masszába.
Egy 20 x 30 cm -es sütőpapíros tepsibe öntöm, 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütőm, majd hagyom kihűlni.
A tejben megfőzöm a pudingokat, és még melegen belekeverem a cukrot, a fahéjat, az eszenciát, és a margarint.
A tészta tetejére simítom és kirakom szederrel. Mehet a hűtőbe dermedni, majd szeletelem, és kínálom.
Tipp:
Más gyümölcsöt is tehetünk a tetejére, és aki édesebben szereti az tegyen bele több cukrot.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.