Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pudingos szedres recept

Pudingos szedres
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    1 bögre = 2,5 dl

    • 1,5 bögre liszt
    • 1 cs. sütőpor
    • 20 dkg olvasztott margarin
    • fél bögre cukor
    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 bögre tej
    • 1 citrom reszelt héja + leve

    A krémhez:

    • 3 cs. vaníliás pudingpor
    • 9 dl tej
    • fél bögre cukor
    • 1 kk fahéj
    • 1 ampulla narancs eszencia
    • 10 dkg margarin

    A tetejére:

    • kb. 20 dkg szeder

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját kikeverem a cukorral, majd hozzáadom a többi hozzávalót, kivéve a citrom levet és robotgéppel simára keverem.

    A tojásfehérjék habját félig felverem, hozzáadom a szűrt citrom levet és kemény habbá verem, óvatosan beforgatom a masszába.

    Egy 20 x 30 cm -es sütőpapíros tepsibe öntöm, 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütőm, majd hagyom kihűlni.

    A tejben megfőzöm a pudingokat, és még melegen belekeverem a cukrot, a fahéjat, az eszenciát, és a margarint.

    A tészta tetejére simítom és kirakom szederrel. Mehet a hűtőbe dermedni, majd szeletelem, és kínálom.

    Tipp:

    Más gyümölcsöt is tehetünk a tetejére, és aki édesebben szereti az tegyen bele több cukrot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá