Pudingos szedres

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Pudingos szedres

Hozzávalók:

1 bögre = 2,5 dl

  • 1,5 bögre liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 20 dkg olvasztott margarin
  • fél bögre cukor
  • 4 egész tojás
  • 1 bögre tej
  • 1 citrom reszelt héja + leve

A krémhez:

  • 3 cs. vaníliás pudingpor
  • 9 dl tej
  • fél bögre cukor
  • 1 kk fahéj
  • 1 ampulla narancs eszencia
  • 10 dkg margarin

A tetejére:

  • kb. 20 dkg szeder

Elkészítése:

A tojások sárgáját kikeverem a cukorral, majd hozzáadom a többi hozzávalót, kivéve a citrom levet és robotgéppel simára keverem.

A tojásfehérjék habját félig felverem, hozzáadom a szűrt citrom levet és kemény habbá verem, óvatosan beforgatom a masszába.

Egy 20 x 30 cm -es sütőpapíros tepsibe öntöm, 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütőm, majd hagyom kihűlni.

A tejben megfőzöm a pudingokat, és még melegen belekeverem a cukrot, a fahéjat, az eszenciát, és a margarint.

A tészta tetejére simítom és kirakom szederrel. Mehet a hűtőbe dermedni, majd szeletelem, és kínálom.

Tipp:

Más gyümölcsöt is tehetünk a tetejére, és aki édesebben szereti az tegyen bele több cukrot.