Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pudingos omlós meggyes pite recept

Pudingos omlós meggyes pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 10 dkg cukor
    • 25 dkg zsír
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 175 g tejföl
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csipet só

    Töltelék:

    • 1,5-2 kg magozott meggy
    • ízlés szerint cukor
    • 3 csomag vaníliás pudingpor /főzős/
    • fahéj – ízlés szerint

    Kenéshez:

    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A meggyet a cukorral feltesszük főni, és amikor már puha, hozzáadjuk a meggy levével kikevert pudingporokat, és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Hozzáadjuk a fahéjat is, majd teljesen kihűtjük.

    Ezután összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, figyelve arra, hogy a tészta ne legyen kemény. Két részre osztjuk, az egyik kinyújtott tésztalappal kibéleljük a zsírozott, lisztezett nagy gáztepsit.

    Rátesszük a kihűlt tölteléket, majd a másik kinyújtott tésztalappal befedjük.

    Tetejét megkenjük a felvert tojással, villával megszurkáljuk és alacsony lángon szép pirosra sütjük.

    Jó étvágyat kívánok!

    A pudingos omlós meggyes pite kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 207 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 28 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá