Pudingos omlós meggyes pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg zsír
  • 1 tojás
  • 175 g tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Töltelék:

  • 1,5-2 kg magozott meggy
  • ízlés szerint cukor
  • 3 csomag vaníliás pudingpor /főzős/
  • fahéj – ízlés szerint

Kenéshez:

  • 1 egész tojás

Elkészítése:

A meggyet a cukorral feltesszük főni, és amikor már puha, hozzáadjuk a meggy levével kikevert pudingporokat, és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Hozzáadjuk a fahéjat is, majd teljesen kihűtjük.

Ezután összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, figyelve arra, hogy a tészta ne legyen kemény. Két részre osztjuk, az egyik kinyújtott tésztalappal kibéleljük a zsírozott, lisztezett nagy gáztepsit.

Rátesszük a kihűlt tölteléket, majd a másik kinyújtott tésztalappal befedjük.

Tetejét megkenjük a felvert tojással, villával megszurkáljuk és alacsony lángon szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok!