Pudingos krémes recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg leveles tészta
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 10 dkg margarin
- cukor ízlés szerint kb 6 evőkanál
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 dl habtejszín
Elkészítése:
A leveles tésztát 4 részre osztjuk. Kb 30*20 cm-es lapokká nyújtjuk, villával megszurkáljuk és egyenként aranybarnára sütjük 180 fokon kb 10-12 perc alatt.
Addig a krémet elkészítjük. A tejből, cukorból és a vaníliás porból megfőzzük a pudingot, folpackkal még forról letakarjuk és kihűtjük. A vajat kikeverjük magában aztán hozzáadjuk a hideg pudingot és egyneművé dolgozzuk.
A hideg tejszínt felverjük (én egyben szoktam a 4 dl-t és szemre szétosztom). A felét óvatosan beleforgatjuk a vaníliás krémbe.
A másik felét félretesszük.
A leveles lapokat megtöltjük a vaníliás krémmel, az utolsó szintre kenjük a sima tejszínhabot. Rátesszük a 4. lapot és ha maradt krém azt is rákenjük a lapra.
Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, utána szeleteljük.
Tetejére csokidarát szórhatunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »