Pudingos krémes recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg leveles tészta
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 10 dkg margarin
- cukor ízlés szerint kb 6 evőkanál
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 dl habtejszín
Elkészítése:
A leveles tésztát 4 részre osztjuk. Kb 30*20 cm-es lapokká nyújtjuk, villával megszurkáljuk és egyenként aranybarnára sütjük 180 fokon kb 10-12 perc alatt.
Addig a krémet elkészítjük. A tejből, cukorból és a vaníliás porból megfőzzük a pudingot, folpackkal még forról letakarjuk és kihűtjük. A vajat kikeverjük magában aztán hozzáadjuk a hideg pudingot és egyneművé dolgozzuk.
A hideg tejszínt felverjük (én egyben szoktam a 4 dl-t és szemre szétosztom). A felét óvatosan beleforgatjuk a vaníliás krémbe.
A másik felét félretesszük.
A leveles lapokat megtöltjük a vaníliás krémmel, az utolsó szintre kenjük a sima tejszínhabot. Rátesszük a 4. lapot és ha maradt krém azt is rákenjük a lapra.
Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, utána szeleteljük.
Tetejére csokidarát szórhatunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »