Pudingos krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg leveles tészta

Krém:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • cukor ízlés szerint kb 6 evőkanál
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl habtejszín

Elkészítése:

A leveles tésztát 4 részre osztjuk. Kb 30*20 cm-es lapokká nyújtjuk, villával megszurkáljuk és egyenként aranybarnára sütjük 180 fokon kb 10-12 perc alatt.

Addig a krémet elkészítjük. A tejből, cukorból és a vaníliás porból megfőzzük a pudingot, folpackkal még forról letakarjuk és kihűtjük. A vajat kikeverjük magában aztán hozzáadjuk a hideg pudingot és egyneművé dolgozzuk.

A hideg tejszínt felverjük (én egyben szoktam a 4 dl-t és szemre szétosztom). A felét óvatosan beleforgatjuk a vaníliás krémbe.

A másik felét félretesszük.

A leveles lapokat megtöltjük a vaníliás krémmel, az utolsó szintre kenjük a sima tejszínhabot. Rátesszük a 4. lapot és ha maradt krém azt is rákenjük a lapra.

Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, utána szeleteljük.

Tetejére csokidarát szórhatunk.