Profiterol recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 12 ek víz
- 12 dkg vaj
- csipet só
- 15 dkg finomliszt
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Csokimáz:
- 20 dkg cukor
- 8 dkg holland kakaópor
- 3 evőkanál víz
- 8 dkg vaj
Elkészítése:
A csokimázhoz egy edényben folyamatos keverés mellett összeolvasztjuk a cukrot, kakaóport, vajat és a vizet.
A tésztához a vizet a vajjal, csipet sóval felforraljuk. Ha felforrt, hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg a tészta az edény falától elválik. Ekkor a tűzről levesszük, hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzákeverjük egyenként az egész tojásokat. Jól kikeverjük a tésztát, szép fényesre.
Sütőpapírral bélelt tepsire kb tojásnyi nagyságú halmokat rakunk (kanállal vagy vizes kézzel golyókat formálva), egymástól távolabbra.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy lábasban vizet teszünk a sütőnk aljára, e fölé kerül a sütikkel teli tepsink. Így gőzös sütéssel készítjük a fánkokat szép aranybarnára kb 25 perc alatt. A sütőajtót nem szabad kinyitni az első 10-15 percben!
A kihűlt fánkokat habzsák segítségével ízlésünk szerinti krémmel lehet tölteni és csokimázzal nyakon öntve tálalni.
Amennyiben egészen mini fánkokat sütünk, akkor szerintem a csokimáz is elegendő hozzá!
Jó sütizést mindenkinek!