Preckedli, avagy diós linzer recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 10 dkg sertészsír
- 15 dkg margarin
- 1 cs vaníliás cukor
- 20 dkg kristálycukor
- 1 cs sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- reszelt citromhéj
- dió + kristálycukor keveréke a tetejére
Elkészítése:
A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a zsírt és a puha margarint, majd jól összemorzsoljuk.
Ezután beleszórjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, belereszeljük a citromhéjat, hozzáadunk egy egész tojást és egy tojássárgáját, majd addig gyúrni, hogy a tészta összeálljon. Ne legyen se túl lágy, se túl kemény. Akkor jó, ha már nem ragad a tál falához és a kezünkhöz sem (ha szükséges egy kicsi tejfölt lehet bele tenni, hogy összeálljon, de én nem tettem).
Egy órára a hűtőbe tesszük, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk és ízlés szerinti formával kiszaggatjuk.
A diót apróra daraboljuk és kristálycukorral összekeverjük. A kiszaggatott linzerek tetejét enyhén felvert tojásfehérjével lekenjük, majd a cukros-dióba belefordítjuk.
Ezután a diós felével felfelé egy tepsibe beletesszük.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, szép világos színűre sütjük kb 15-20 perc alatt.
Kihűlve, porcukorral megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »