Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pöttyöske recept

Pöttyöske
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból fehér piskóta
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból kakaóval barna piskóta

    Krém:

    • 2 csomag vaníliás puding
    • 1 evőkanál liszt
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 7,5 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor

    Töltelék:

    • 20 dkg darált keksz
    • 1 evőkanál baracklekvár
    • 0,5 dl rum
    • 1 evőkanál kakaó
    • 25 dkg gesztenyemassza
    • kevés tej

    Elkészítése:

    A tojásokból a szokásos módon piskótát sütünk.

    A krémhez a vaníliás pudingport és a lisztet a vaníliás cukorral tejben felfőzzük és kihűtjük. Kihűlés után hozzáadjuk porcukorral habosra kevert margarint.

    A töltelékhez a darált kekszet, a baracklekvárt, a rumot, az átszitált kakaót,az áttört gesztenyemasszát a tejjel összegyúrjuk. Jól összedolgozzuk és 6 rudat sodrunk belőle.

    A piskótát megkenjük a krém 1/3-ával, ráfektetjük a gesztenyerudacskákat és rákenjük a krém többi részét úgy, hogy a rudak között is jól kitöltsük a részeket. Befedjük a másik lappal és tetszés szerint csokimázzal vagy öntettel, bármivel díszíthetjük.

    Tipp:

    A képen 8 tojásból csináltam piskótát és ketté vágtam, nem csináltam külön kakaósat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá