Pöttyöske

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 4 tojásból fehér piskóta
  • 4 tojásból kakaóval barna piskóta

Krém:

  • 2 csomag vaníliás puding
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 7,5 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor

Töltelék:

  • 20 dkg darált keksz
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • 0,5 dl rum
  • 1 evőkanál kakaó
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • kevés tej

Elkészítése:

A tojásokból a szokásos módon piskótát sütünk.

A krémhez a vaníliás pudingport és a lisztet a vaníliás cukorral tejben felfőzzük és kihűtjük. Kihűlés után hozzáadjuk porcukorral habosra kevert margarint.

A töltelékhez a darált kekszet, a baracklekvárt, a rumot, az átszitált kakaót,az áttört gesztenyemasszát a tejjel összegyúrjuk. Jól összedolgozzuk és 6 rudat sodrunk belőle.

A piskótát megkenjük a krém 1/3-ával, ráfektetjük a gesztenyerudacskákat és rákenjük a krém többi részét úgy, hogy a rudak között is jól kitöltsük a részeket. Befedjük a másik lappal és tetszés szerint csokimázzal vagy öntettel, bármivel díszíthetjük.

Tipp:

A képen 8 tojásból csináltam piskótát és ketté vágtam, nem csináltam külön kakaósat.