Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pöttyös, mézes szelet recept

Pöttyös, mézes szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 15 dkg cukor
    • 10 dkg margarin
    • 3 ek olvasztott méz
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 60 dkg liszt
    • 1 ek kakaópor
    • 2 ek tej

    Krém:

    • 7 dl tej
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 2 ek liszt
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor

    Tetejére:

    • 10 dkg tortabevonó
    • 1 ek olaj

    Elkészítése:

    Tészta:

    A cukrot, a margarint, a mézet és a tojást gőz fölött habosra keverjük. A lisztbe tesszük a szódabikarbónát, majd a masszába keverjük, és jól összedolgozzuk.

    A tésztát 3 részre osztjuk. Kettőből egyforma lapot sütünk tepsi hátoldalán, 180 fokon. A harmadikhoz hozzáadjuk a kakaót és a tejet, és jól összedolgozzuk. Elosztjuk 12 egyenlő részre, pálcikákat sodrunk belőle (a tepsi szélességének megfelelően), majd ezt is megsütjük.

    Krém:

    A pudingport, a lisztet és a vaníliás cukrot a tejjel sűrűre főzzük.

    A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémet belekeverjük.

    Összeállítás:

    Az első lapra rákenjük a krém felét, majd a pálcikákat egyenlő távolságra tesszük, a krém másik felét rákenjük, a második lapot ráhelyezzük.

    Tetejére az olajjal felolvasztott csokoládét kenjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá