Pöttyös, mézes szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 3 ek olvasztott méz
  • 2 tojás
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 60 dkg liszt
  • 1 ek kakaópor
  • 2 ek tej

Krém:

  • 7 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 ek liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Tetejére:

  • 10 dkg tortabevonó
  • 1 ek olaj

Elkészítése:

Tészta:

A cukrot, a margarint, a mézet és a tojást gőz fölött habosra keverjük. A lisztbe tesszük a szódabikarbónát, majd a masszába keverjük, és jól összedolgozzuk.

A tésztát 3 részre osztjuk. Kettőből egyforma lapot sütünk tepsi hátoldalán, 180 fokon. A harmadikhoz hozzáadjuk a kakaót és a tejet, és jól összedolgozzuk. Elosztjuk 12 egyenlő részre, pálcikákat sodrunk belőle (a tepsi szélességének megfelelően), majd ezt is megsütjük.

Krém:

A pudingport, a lisztet és a vaníliás cukrot a tejjel sűrűre főzzük.

A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémet belekeverjük.

Összeállítás:

Az első lapra rákenjük a krém felét, majd a pálcikákat egyenlő távolságra tesszük, a krém másik felét rákenjük, a második lapot ráhelyezzük.

Tetejére az olajjal felolvasztott csokoládét kenjük.