Pompás szelet Eta módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A lapokhoz:
- 12
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 24 dkg porcukor
- 20 dkg liszt
- 14 dkg darált dió
- 10 g sütőpor
- 4 ek víz
A krémhez:
- 14 dkg liszt
- 9 dl tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 27 dkg kristály cukor
- 20 dkg csokoládé
- 2 cs vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 20 dkg margarin
- 5 dl ribizlidzsem
- 20 dkg piskóta tallér
Elkészítése:
A lapok hozzávalóiból két lapot sütünk. A tojások sárgáit, porcukort, vizet habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport, diót, majd lazán beleforgatjuk a fehérjék keményre felvert habját. Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát eloszlatjuk rajta és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-17 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! Mikor langyosra hűltek a lapok, lehúzzuk róluk a sütőpapírt.
A krémhez kikeverjük a lisztet, tojás sárgáját, cukrot és a tej felét csomómentesre. A tej másik felét felforraljuk, majd beleöntjük a lisztes masszát és kevergetve sűrűre főzzük. Kevergetve kihűtjük. A vajat és a margarint alaposan kihabosítjuk csipet sóval, majd a kihűlt krémhez adagoljuk és alaposan összekeverjük, majd a cukrokat, a mikróban felolvasztott csokit is hozzáadjuk és alaposan eldolgozzuk.
Az egyik diós lapot rátesszük egy tálcára, megkenjük a dzsem felével, rákenjük a krémnek majdnem felét, kitesszük a tetejét piskótatallérral, majd erre jön még krém, majd ráfordítjuk a másik diós lapot, a dzsemes felével lefelé. A maradék krémet a tetejére kenjük.
Ízlés szerint díszítjük, pár órára hűtőbe tesszük, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »