Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pompás szelet Eta módra recept

Pompás szelet Eta módra
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A lapokhoz:

    • 12  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 24 dkg porcukor
    • 20 dkg liszt
    • 14 dkg darált dió
    • 10 g sütőpor
    • 4 ek víz

    A krémhez:

    • 14 dkg liszt
    • 9 dl tej
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 27 dkg kristály cukor
    • 20 dkg csokoládé
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 25 dkg vaj
    • 20 dkg margarin
    • 5 dl ribizlidzsem
    • 20 dkg piskóta tallér

    Elkészítése:

    A lapok hozzávalóiból két lapot sütünk. A tojások sárgáit, porcukort, vizet habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport, diót, majd lazán beleforgatjuk a fehérjék keményre felvert habját. Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát eloszlatjuk rajta és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-17 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! Mikor langyosra hűltek a lapok, lehúzzuk róluk a sütőpapírt.

    A krémhez kikeverjük a lisztet, tojás sárgáját, cukrot és a tej felét csomómentesre. A tej másik felét felforraljuk, majd beleöntjük a lisztes masszát és kevergetve sűrűre főzzük. Kevergetve kihűtjük. A vajat és a margarint alaposan kihabosítjuk csipet sóval, majd a kihűlt krémhez adagoljuk és alaposan összekeverjük, majd a cukrokat, a mikróban felolvasztott csokit is hozzáadjuk és alaposan eldolgozzuk.

    Az egyik diós lapot rátesszük egy tálcára, megkenjük a dzsem felével, rákenjük a krémnek majdnem felét, kitesszük a tetejét piskótatallérral, majd erre jön még krém, majd ráfordítjuk a másik diós lapot, a dzsemes felével lefelé. A maradék krémet a tetejére kenjük.

    Ízlés szerint díszítjük, pár órára hűtőbe tesszük, majd szeletekre vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá