Nutellás tiramisu pohárkrém recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- kakaós keksz vagy babapiskóta
- 50 dkg mascarpone
- 5 ek mogyorókrém
- 2 dl habtejszín
- 1 dl lefőzött kávé
Elkészítése:
A kávét lefőzzük és hagyjuk kihűlni. Ha kekszet használunk, akkor azt aprítóba téve morzsásra daráljuk (vagy nyújtófával összetörjük).
A mascarponét a mogyorókrémmel habosra keverjük (keveset tehetünk félre a díszítéshez, ha szeretnénk), majd hozzáadjuk a jól hehűtött tejszínt és az egészet stabil krémmé keverjük.
Előveszünk 4 poharat. A poharak aljába teszünk egy adag kekszmorzsát (és meglocsoljuk kevés kávéval) vagy kávéba áztatott babapiskótát. Erre kanalazunk a mogyorókrémes krémből. Újabb adag kekszmorzsa vagy babapiskóta és krém jön, majd a tetejére jöhet a félretett krémből a díszítés.
A maradék alapanyagokból ugyanígy készítjük el a többi poharat is. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »









