Nutellás tiramisu pohárkrém recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kakaós keksz vagy babapiskóta
- 50 dkg mascarpone
- 5 ek mogyorókrém
- 2 dl habtejszín
- 1 dl lefőzött kávé
Elkészítése:
A kávét lefőzzük és hagyjuk kihűlni. Ha kekszet használunk, akkor azt aprítóba téve morzsásra daráljuk (vagy nyújtófával összetörjük).
A mascarponét a mogyorókrémmel habosra keverjük (keveset tehetünk félre a díszítéshez, ha szeretnénk), majd hozzáadjuk a jól hehűtött tejszínt és az egészet stabil krémmé keverjük.
Előveszünk 4 poharat. A poharak aljába teszünk egy adag kekszmorzsát (és meglocsoljuk kevés kávéval) vagy kávéba áztatott babapiskótát. Erre kanalazunk a mogyorókrémes krémből. Újabb adag kekszmorzsa vagy babapiskóta és krém jön, majd a tetejére jöhet a félretett krémből a díszítés.
A maradék alapanyagokból ugyanígy készítjük el a többi poharat is. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »