Nutellás tiramisu pohárkrém recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kakaós keksz vagy babapiskóta
- 50 dkg mascarpone
- 5 ek mogyorókrém
- 2 dl habtejszín
- 1 dl lefőzött kávé
Elkészítése:
A kávét lefőzzük és hagyjuk kihűlni. Ha kekszet használunk, akkor azt aprítóba téve morzsásra daráljuk (vagy nyújtófával összetörjük).
A mascarponét a mogyorókrémmel habosra keverjük (keveset tehetünk félre a díszítéshez, ha szeretnénk), majd hozzáadjuk a jól hehűtött tejszínt és az egészet stabil krémmé keverjük.
Előveszünk 4 poharat. A poharak aljába teszünk egy adag kekszmorzsát (és meglocsoljuk kevés kávéval) vagy kávéba áztatott babapiskótát. Erre kanalazunk a mogyorókrémes krémből. Újabb adag kekszmorzsa vagy babapiskóta és krém jön, majd a tetejére jöhet a félretett krémből a díszítés.
A maradék alapanyagokból ugyanígy készítjük el a többi poharat is. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.26 csütörtök
Csütörtökre jöhet valami izgalmas, ami kicsit feldobja a hetet – és ezekkel
Tovább olvasom »