Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ferrero rocher pohárkrém recept

Ferrero rocher pohárkrém
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók kb 6 pohárhoz:
    Krém:

    • 25 dkg mascarpone
    • 20 dkg folyékony tejszín (mi ehhez habtejszínt használunk)
    • 3 dkg porcukor
    • 5 dkg mogyorókrém

    Továbbá:

    • kb 10 db babapiskóta
    • kb 1 dl langyos tej
    • kevés mogyorókrém
    • aprított, pörkölt mogyoró

    Elkészítése:

    Krém:

    A jól lehűtött tejszínt egy tálba mérjük és kb 3/4-ed részig felverjük. Ekkor hozzáadjuk a mascarponét, porcukrot és a mogyorókrémet, majd stabil krémet verünk belőle.

    Összeállítás:

    A babapiskótát kisebb darabokra vágjuk. A mascarponés krémet egy eldobható habzsákba zsedjük, aminek a végére kissé nagyobb lyukat vágunk. Kevés mogyorókrémet (kb 1 evőkanálnyi) egy másik habzsákba szedjük és pár másodpercre bedobjuk a mikróba. Ezután a végére egy kicsi lyukat vágunk.

    A pohár aljába pár, tejbe mártott babapiskótadarabot teszünk, amire a mogyorókrémes habból nyomunk. Erre mogyorókrémet csorgatunk, majd megszórjuk mogyoróval. Egy újabbb réteg következik: tejbe mártott babapiskóta darabok, hab, mogyorókrém és mogyoróval zárjuk a sort.

    Fogyasztás előtt néhány órára hűtőbe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá