Ferrero rocher pohárkrém recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók kb 6 pohárhoz:
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 20 dkg folyékony tejszín (mi ehhez habtejszínt használunk)
- 3 dkg porcukor
- 5 dkg mogyorókrém
Továbbá:
- kb 10 db babapiskóta
- kb 1 dl langyos tej
- kevés mogyorókrém
- aprított, pörkölt mogyoró
Elkészítése:
Krém:
A jól lehűtött tejszínt egy tálba mérjük és kb 3/4-ed részig felverjük. Ekkor hozzáadjuk a mascarponét, porcukrot és a mogyorókrémet, majd stabil krémet verünk belőle.
Összeállítás:
A babapiskótát kisebb darabokra vágjuk. A mascarponés krémet egy eldobható habzsákba zsedjük, aminek a végére kissé nagyobb lyukat vágunk. Kevés mogyorókrémet (kb 1 evőkanálnyi) egy másik habzsákba szedjük és pár másodpercre bedobjuk a mikróba. Ezután a végére egy kicsi lyukat vágunk.
A pohár aljába pár, tejbe mártott babapiskótadarabot teszünk, amire a mogyorókrémes habból nyomunk. Erre mogyorókrémet csorgatunk, majd megszórjuk mogyoróval. Egy újabbb réteg következik: tejbe mártott babapiskóta darabok, hab, mogyorókrém és mogyoróval zárjuk a sort.
Fogyasztás előtt néhány órára hűtőbe tesszük.