Ferrero rocher pohárkrém recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók kb 6 pohárhoz:
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 20 dkg folyékony tejszín (mi ehhez habtejszínt használunk)
- 3 dkg porcukor
- 5 dkg mogyorókrém
Továbbá:
- kb 10 db babapiskóta
- kb 1 dl langyos tej
- kevés mogyorókrém
- aprított, pörkölt mogyoró
Elkészítése:
Krém:
A jól lehűtött tejszínt egy tálba mérjük és kb 3/4-ed részig felverjük. Ekkor hozzáadjuk a mascarponét, porcukrot és a mogyorókrémet, majd stabil krémet verünk belőle.
Összeállítás:
A babapiskótát kisebb darabokra vágjuk. A mascarponés krémet egy eldobható habzsákba zsedjük, aminek a végére kissé nagyobb lyukat vágunk. Kevés mogyorókrémet (kb 1 evőkanálnyi) egy másik habzsákba szedjük és pár másodpercre bedobjuk a mikróba. Ezután a végére egy kicsi lyukat vágunk.
A pohár aljába pár, tejbe mártott babapiskótadarabot teszünk, amire a mogyorókrémes habból nyomunk. Erre mogyorókrémet csorgatunk, majd megszórjuk mogyoróval. Egy újabbb réteg következik: tejbe mártott babapiskóta darabok, hab, mogyorókrém és mogyoróval zárjuk a sort.
Fogyasztás előtt néhány órára hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










