Ferrero rocher pohárkrém

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók kb 6 pohárhoz:
Krém:

  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg folyékony tejszín (mi ehhez habtejszínt használunk)
  • 3 dkg porcukor
  • 5 dkg mogyorókrém

Továbbá:

  • kb 10 db babapiskóta
  • kb 1 dl langyos tej
  • kevés mogyorókrém
  • aprított, pörkölt mogyoró

Elkészítése:

Krém:

A jól lehűtött tejszínt egy tálba mérjük és kb 3/4-ed részig felverjük. Ekkor hozzáadjuk a mascarponét, porcukrot és a mogyorókrémet, majd stabil krémet verünk belőle.

Összeállítás:

A babapiskótát kisebb darabokra vágjuk. A mascarponés krémet egy eldobható habzsákba zsedjük, aminek a végére kissé nagyobb lyukat vágunk. Kevés mogyorókrémet (kb 1 evőkanálnyi) egy másik habzsákba szedjük és pár másodpercre bedobjuk a mikróba. Ezután a végére egy kicsi lyukat vágunk.

A pohár aljába pár, tejbe mártott babapiskótadarabot teszünk, amire a mogyorókrémes habból nyomunk. Erre mogyorókrémet csorgatunk, majd megszórjuk mogyoróval. Egy újabbb réteg következik: tejbe mártott babapiskóta darabok, hab, mogyorókrém és mogyoróval zárjuk a sort.

Fogyasztás előtt néhány órára hűtőbe tesszük.