Csokoládés pohárkrém halloweenre recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg cukor
- 20 dkg étcsokoládé (60%-os legalább)
- 2 dl minimum 30%-os tejszín
- 2 dl habtejszín
- 3 dl habtejszín, vagy 10 dkg kakaós keksz
- 2 csomag ovális alakú reggeliző keksz (Jó reggelt! vagy egyéb hasonló kekszek)
- 2 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral vízgőz fölött addig kevergetjük, míg az ujjunk beledugva csípősen melegnek érezzük. Levéve a gőzről kihűlésig habosítjuk.
A csokoládét megolvasztjuk és folyamatosan keverve elvegyítjük a tojáshabbal. Össze fog esni, de semmi vész.
A tejszínhabokat összeöntjük és habbá verjük. Ne túl kemény habbá, de legyen tartása.
Egy részét alaposan belekeverjük a csokis alapba, a másik felét pedig óvatosan beleforgatjuk.
Amikor már nem márványos egy zacskóba töltjük a mousse-t és az előre kikészített kávés poharakba töltjük.
A tetejükre vagy tejszínhabot verünk, vagy durvább morzsákra törjük a kakaós kekszet és azzal hintjük a krém felületét.
Az ovális reggeliző kekszet félbe vágjuk és az olvasztott csokival feliratozzuk.
Ahogy megdermedt a csoki, beleállíthatjuk a poharakba.
Jól lehűtve tálaljuk.
Tipp:
A csokihabot ízesíthetjük reszelt gyömbérrel, szerecsendióval, fahéjjal, szegfűszeggel vagy akár naranccsal is, ízlésünktől függően.
A keksszel rétegezve is betölthetjük a krémet a poharakba. Még finomabb, hiszen több roppanós réteg lesz a lágy csokikrémben
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »