Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromkrémes birsalmás pohárkrém recept

Citromkrémes birsalmás pohárkrém
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A birsalmapüréhez:

    • 50 dkg birsalma
    • 5 dkg cukor
    • őrölt fahéj
    • őrölt szegfűszeg

    A citromkrémhez:

    • 4 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg cukor
    • 2 evőkanál liszt
    • 5 dl tej
    • 1 citrom héja és leve

    A tetejére:

    • 1 dl 30%-os habtejszín

    A poharak aljába:

    • 2 db vaníliás keksz

    Elkészítése:

    A birsalma magházát kiszedjük, majd kisebb darabokra vágjuk, és annyi vízben tesszük fel főni, ami ellepi. Beleszórjuk a cukrot, a fűszereket, és puhára főzzük. A levét lecsöpögtetjük, arra nem lesz szükség, majd a birsalmát botmixerrel pürésítjük. Hagyjuk kihűlni.

    A citromkrémhez a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, a citrom levét belenyomjuk, héját belereszeljük, majd a lisztet is hozzáadjuk, és csomómentesre keverjük. A tejet feltesszük melegedni, amikor gyöngyözik, a habos tojáshoz öntjük, és habverővel jól elkeverjük.

    Visszatesszük a tűzhelyre, és lassú tűznél, állandó keverés mellett besűrítjük. Vigyázzunk, hogy kb. 80 fok fölé ne menjen a hőfoka, mert akkor kicsapódik a tojás. Amikor jó sűrű, akkor többször átkeverve kihűtjük.

    A tejszínt jó keményre felverjük, majd csillagcsővel ellátott nyomózsákba kanalazzuk.

    A poharakba belemorzsoljuk a kekszet, arra egy réteg birspürét teszünk, arra egy réteg citromos krémet, és ezt még egyszer megismételjük.

    A tetejét tejszínhabbal díszítjük, aminek a tetejét megszórhatjuk durvára vágott grillázzsal vagy pisztáciával. 3 nagyobb kehelyben, vagy 4 adag kisebb tálkában tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá