Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pihe-puha tiramisu rolád recept

Pihe-puha tiramisu rolád
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskótához (25*35 cm):

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 90g cukor
    • 2 ml vanília aroma
    • csipet só
    • 50 g olaj
    • 60 g tej
    • 70 g liszt (átszitálva)
    • 15 g kakaópor (átszitálva)

    Krémhez/töltéshez:

    • 200 g mascarpone
    • 300 g tejszín (legalább 30%-os)
    • 50 gr porcukor (de ez ízlés dolga, én mostanában nem annyira édesen kedvelem a dolgokat a diéta végett, így elképzelhető, hogy neked több cukorral jobban fog ízleni)

    Továbbá:

    • kakaópor szitáláshoz
    •  kb 1 dl presszó kávé (ízesítve cukorral ízlés szerint és egy csepp vaníliával)

    Elkészítése:

    Tészta

    A tojások sárgáját 70g cukorral, az olajjal, a tejjel és a vanília aromával alaposan elkeverjük. A kakaóport és a lisztet átszitáljuk, összekeverjük, majd hozzáforgatjuk a sárgájás keverékhez.

    A tojásfehérjét a 20 g cukorral 80%-os keménységű habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztes alapba, hogy a hab ne törjön össze. A masszát sütőpapírral bélelt, 25×35 cm-es tepsibe simítjuk, és 160 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. A piskótát tűpróbával ellenőrizzük: ha a beleszúrt fogpiszkáló tisztán jön ki, kivehetjük.

    A sütőből kivett piskótát egy rácsra helyezett konyharuhára borítjuk, és így hagyjuk kihűlni.

    Krém

    A krémhez a szobahőmérsékletű mascarponét a porcukorral elkeverjük, majd a hideg tejszínt hozzáadva kemény, stabil habbá verjük.

    A kihűlt piskótát ecsettel átitatjuk az ízesített presszóval, majd enyhén megszórjuk kakaóporral. Az előkészített mascarponekrém felét egyenletesen elkenjük a piskótalapon, opcionálisan ismét megszórhatjuk kakaóporral. A maradék krémhez apránként hozzáadjuk a maradék kávét, közben kóstolva, hogy mennyire legyen kávés az íz.

    Összeállítás

    Az így elkészült kávés krém kb. 80%-át eloszlatjuk a fehér krém tetején.

    A piskótát a rövidebb oldalánál kezdve a konyharuha segítségével szorosan feltekerjük, mint egy hagyományos tekercset. A tekercset becsomagolva pár órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

    Amikor a tekercs kellően kihűlt és megdermedt, a maradék kávés krémmel kívülről bevonjuk. Villával díszítjük, majd kakaóporral megszórjuk. A puha, kávés sütemény garantáltan ellenállhatatlan, akár reggelire, akár desszertként fogyasztjuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek