Nutellával töltött csíkos piskótatekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 1 ek kakaópor
- 1 üveg nutella
Elkészítése:
Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a cukorral habosra keverjük. A sárgájás masszát óvatosan a fehérjehabhoz adjuk, majd beleszitáljuk a lisztet, és óvatosan, csomómentesre keverjük, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze.
A masszát két részre osztjuk, és az egyik felébe átszitált kakaóport keverünk. Mindkét masszát habzsákba töltjük, majd átlós csíkokat nyomunk a sütőpapírra, váltogatva a világos és kakaós tésztát. A tésztát 10-12 perc alatt készre sütjük.
Még melegen, a sütőpapírral együtt, konyharuha segítségével feltekerjük a piskótát, majd hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, kitekerjük, és megkenjük Nutellával. Ha túl soknak találjuk a Nutellát, kikeverhetjük mascarponéval és egy kis felvert tejszínnel is, hogy könnyebb legyen.
A kész tekercset hagyjuk egy kicsit összeérni, majd szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »