Nutellával töltött csíkos piskótatekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 1 ek kakaópor
- 1 üveg nutella
Elkészítése:
Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a cukorral habosra keverjük. A sárgájás masszát óvatosan a fehérjehabhoz adjuk, majd beleszitáljuk a lisztet, és óvatosan, csomómentesre keverjük, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze.
A masszát két részre osztjuk, és az egyik felébe átszitált kakaóport keverünk. Mindkét masszát habzsákba töltjük, majd átlós csíkokat nyomunk a sütőpapírra, váltogatva a világos és kakaós tésztát. A tésztát 10-12 perc alatt készre sütjük.
Még melegen, a sütőpapírral együtt, konyharuha segítségével feltekerjük a piskótát, majd hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, kitekerjük, és megkenjük Nutellával. Ha túl soknak találjuk a Nutellát, kikeverhetjük mascarponéval és egy kis felvert tejszínnel is, hogy könnyebb legyen.
A kész tekercset hagyjuk egy kicsit összeérni, majd szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »