Nutellával töltött csíkos piskótatekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 1 ek kakaópor
- 1 üveg nutella
Elkészítése:
Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a cukorral habosra keverjük. A sárgájás masszát óvatosan a fehérjehabhoz adjuk, majd beleszitáljuk a lisztet, és óvatosan, csomómentesre keverjük, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze.
A masszát két részre osztjuk, és az egyik felébe átszitált kakaóport keverünk. Mindkét masszát habzsákba töltjük, majd átlós csíkokat nyomunk a sütőpapírra, váltogatva a világos és kakaós tésztát. A tésztát 10-12 perc alatt készre sütjük.
Még melegen, a sütőpapírral együtt, konyharuha segítségével feltekerjük a piskótát, majd hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, kitekerjük, és megkenjük Nutellával. Ha túl soknak találjuk a Nutellát, kikeverhetjük mascarponéval és egy kis felvert tejszínnel is, hogy könnyebb legyen.
A kész tekercset hagyjuk egy kicsit összeérni, majd szeletelve tálaljuk.