Nutellával töltött csíkos piskótatekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 1 ek kakaópor
- 1 üveg nutella
Elkészítése:
Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a cukorral habosra keverjük. A sárgájás masszát óvatosan a fehérjehabhoz adjuk, majd beleszitáljuk a lisztet, és óvatosan, csomómentesre keverjük, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze.
A masszát két részre osztjuk, és az egyik felébe átszitált kakaóport keverünk. Mindkét masszát habzsákba töltjük, majd átlós csíkokat nyomunk a sütőpapírra, váltogatva a világos és kakaós tésztát. A tésztát 10-12 perc alatt készre sütjük.
Még melegen, a sütőpapírral együtt, konyharuha segítségével feltekerjük a piskótát, majd hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, kitekerjük, és megkenjük Nutellával. Ha túl soknak találjuk a Nutellát, kikeverhetjük mascarponéval és egy kis felvert tejszínnel is, hogy könnyebb legyen.
A kész tekercset hagyjuk egy kicsit összeérni, majd szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »