Nutellás tekercs recept

Hozzávalók:
A piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone (szobahőmérsékletű)
- 5-10 dkg porcukor (ízlés szerint)
- 5-6 evőkanál Nutella
- 2-3 dl habtejszín
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájához 4 evőkanál cukrot adunk, és habosra keverjük. A tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd amikor már habosodik, hozzáadjuk a maradék 2 evőkanál cukrot, és kemény habbá verjük. A felvert fehérjehabot óvatosan összeforgatjuk a sárgájával, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
A lisztet és a kakaóport összekeverjük, majd több adagban átszitálva óvatosan a tojásos masszához keverjük. Az elkészült tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és egyenletesen elsimítjuk. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük, amíg a piskóta megsül, de még puha marad.
A megsült piskótát azonnal leválasztjuk a sütőpapírról, az oldalait levágjuk, majd konyharuhára fektetve feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.
Nutellás krém készítése:
A mascarponét simára keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a Nutellát, és egyneművé keverjük. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a nutellás mascarponéval, hogy egy könnyű, krémes állagot kapjunk.
Tekercs összeállítása:
A kihűlt piskótát kitekerjük, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a nutellás krémet. Ezután szorosan visszatekerjük, és a hajtással lefelé tálcára helyezzük. A tekercset hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek és a krém megszilárduljon.
A lehűlt tekercset szeletekre vágva tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »