Hozzávalók:
A piskótához:
A krémhez:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájához 4 evőkanál cukrot adunk, és habosra keverjük. A tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd amikor már habosodik, hozzáadjuk a maradék 2 evőkanál cukrot, és kemény habbá verjük. A felvert fehérjehabot óvatosan összeforgatjuk a sárgájával, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
A lisztet és a kakaóport összekeverjük, majd több adagban átszitálva óvatosan a tojásos masszához keverjük. Az elkészült tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és egyenletesen elsimítjuk. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük, amíg a piskóta megsül, de még puha marad.
A megsült piskótát azonnal leválasztjuk a sütőpapírról, az oldalait levágjuk, majd konyharuhára fektetve feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.
A mascarponét simára keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a Nutellát, és egyneművé keverjük. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a nutellás mascarponéval, hogy egy könnyű, krémes állagot kapjunk.
A kihűlt piskótát kitekerjük, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a nutellás krémet. Ezután szorosan visszatekerjük, és a hajtással lefelé tálcára helyezzük. A tekercset hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek és a krém megszilárduljon.
A lehűlt tekercset szeletekre vágva tálaljuk.