Narancsos piskótatekercs csokikrémmel recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
Piskóta:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek finomliszt
- 5 ek cukor
- 1/2 cs sütőpor
- 1 narancs héja reszelve
Krém:
- 1 tábla ét vagy tejcsoki
- 2 ek narancslé
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
Elkészítése:
Egy nagyobb, kb 25*35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Az egész tjásokat a cukorral keményre felverjük kb 10 perc alatt, majd hozzáadjuk a narancs héját és a sütőporos lisztet, majd óvatosan csomómentesre keverjük a masszát.
A kész tésztát belesimítjuk a tepsibe, majd kb 15 perc alatt készre sütjük. Még melegen feltekerjük és így hűtjük ki.
A krémhez a csokit megolvasztjuk, majd langyosan hozzáadjuk a vajat, cukrot és a narancslevet, majd az egészet jól kihabosítjuk.
A lapot kitekerjük, megkenjük a krémmel, majd újra feltekerjük.
Szeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.