Narancsos piskótatekercs csokikrémmel recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 ek finomliszt
- 5 ek cukor
- 1/2 cs sütőpor
- 1 narancs héja reszelve
Krém:
- 1 tábla ét vagy tejcsoki
- 2 ek narancslé
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
Elkészítése:
Egy nagyobb, kb 25*35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Az egész tjásokat a cukorral keményre felverjük kb 10 perc alatt, majd hozzáadjuk a narancs héját és a sütőporos lisztet, majd óvatosan csomómentesre keverjük a masszát.
A kész tésztát belesimítjuk a tepsibe, majd kb 15 perc alatt készre sütjük. Még melegen feltekerjük és így hűtjük ki.
A krémhez a csokit megolvasztjuk, majd langyosan hozzáadjuk a vajat, cukrot és a narancslevet, majd az egészet jól kihabosítjuk.
A lapot kitekerjük, megkenjük a krémmel, majd újra feltekerjük.
Szeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









