Narancsos piskótatekercs csokikrémmel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 5 tojás
  • 5 ek finomliszt
  • 5 ek cukor
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 narancs héja reszelve

Krém:

  • 1 tábla ét vagy tejcsoki
  • 2 ek narancslé
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj

Elkészítése:

Egy nagyobb, kb 25*35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Az egész tjásokat a cukorral keményre felverjük kb 10 perc alatt, majd hozzáadjuk a narancs héját és a sütőporos lisztet, majd óvatosan csomómentesre keverjük a masszát.

A kész tésztát belesimítjuk a tepsibe, majd kb 15 perc alatt készre sütjük. Még melegen feltekerjük és így hűtjük ki.

A krémhez a csokit megolvasztjuk, majd langyosan hozzáadjuk a vajat, cukrot és a narancslevet, majd az egészet jól kihabosítjuk.

A lapot kitekerjük, megkenjük a krémmel, majd újra feltekerjük.

Szeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.