Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes zselés piskóta recept

Meggyes zselés piskóta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 2 x 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból piskóta (fehér)

    Krém:

    • 20 dkg cukor
    • 25 dkg margarin
    • 2 ü magozott meggy
    • 7 dl meggylé
    • 2 cs zselatin (2×25 g.)
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 0,5 l tej

    Elkészítése:
    A két üveg meggyet leszűrjük. Amiben a piskótát sütöttük, azt a tepsit kibéleljük frissen tartó fóliával és elterítjük benne a meggyet. 7 dl meggylét, ha nincs annyi, akkor vízzel pótoljuk, 50 g zselatinnal felforralunk, és a meggyre öntjük. Állni hagyjuk, amíg megköt. (hűtőben vagy hideg helyen). Közben a pudingporokat a tejben megfőzzük és kihűtjük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd a főzött krémmel összekeverjük. A gyümölcskocsonyára rákenjük a krém felét és ráhelyezzük az egyik piskótalapot, majd kiborítjuk a tepsiből és lehúzzuk róla a fóliát. Rákenjük a krém másik felét, majd rátesszük a másik piskótalapot. Tetejére olvasztott csokoládét csorgatunk, vagy porcukrot szórunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá