Mákos krémes másként recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Mákos rész:
- 15 dkg darált mák
- 5 dkg finomliszt
- 5 dkg cukor
- 1 citrom héja
- fél cs sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1 dl tej
Piskóta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek finomliszt
- 3 ek cukor
Vaníliás krém:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 15 dkg cukor
- 3 dl tej
- 15 dkg puha vaj
- 3-4 ek barack vagy meggylekvár
Elkészítése:
A mákot, sütőport, citrom héját és a lisztet összeforgatjuk. Ezután belekeverjük az olvasztott vajat, tojást és a tejet is. Csomómentesre dolgozzuk a masszát, majd belesimítjuk a sütőpapíros tepsibe.
Elkészítjük a piskótatésztát. Az egész tojásokat kb 10 perc alatt felverjük a cukorral. Beleszitáljuk a lisztet és óvatos mozdulatokkal csomómentesre keverjük a tésztát.
A tepsiben várakozó mákos rétegre simítjuk a piskótát.
180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
A cukorból, pudingporból és a tejből elkészítjük a pudingot. Folpackkal letakarjuk és langyosra hűtjük. Amikor már kellőképpen kihűlt a puding, akkor hozzáadjuk a vajat is és jól kihabosítjuk az egészet.
A tepsiből kifordítjuk a mákos-piskótás részt, így a piskóta lesz alul. A mákos réteget kenjük meg vékonyan lekvárral, majd simítsuk rá a vaníliás krémet. Tegyük hűvös helyre tálalásig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »