Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos krémes másként recept

Mákos krémes másként
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Mákos rész:

    • 15 dkg darált mák
    • 5 dkg finomliszt
    • 5 dkg cukor
    • 1 citrom héja
    • fél cs sütőpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg olvasztott vaj
    • 1 dl tej

    Piskóta:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek finomliszt
    • 3 ek cukor

    Vaníliás krém:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 15 dkg cukor
    • 3 dl tej
    • 15 dkg puha vaj
    • 3-4 ek barack vagy meggylekvár

    Elkészítése:

    A mákot, sütőport, citrom héját és a lisztet összeforgatjuk. Ezután belekeverjük az olvasztott vajat, tojást és a tejet is. Csomómentesre dolgozzuk a masszát, majd belesimítjuk a sütőpapíros tepsibe.

    Elkészítjük a piskótatésztát. Az egész tojásokat kb 10 perc alatt felverjük a cukorral. Beleszitáljuk a lisztet és óvatos mozdulatokkal csomómentesre keverjük a tésztát.

    A tepsiben várakozó mákos rétegre simítjuk a piskótát.

    180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

    A cukorból, pudingporból és a tejből elkészítjük a pudingot. Folpackkal letakarjuk és langyosra hűtjük. Amikor már kellőképpen kihűlt a puding, akkor hozzáadjuk a vajat is és jól kihabosítjuk az egészet.

    A tepsiből kifordítjuk a mákos-piskótás részt, így a piskóta lesz alul. A mákos réteget kenjük meg vékonyan lekvárral, majd simítsuk rá a vaníliás krémet. Tegyük hűvös helyre tálalásig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá