Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fatörzs recept

Fatörzs
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat


  • Hozzávalók:

    • 8 db tojás
    • 8 ek finomliszt
    • 8 ek kristálycukor
    • 0,5 csomag sütőpor

    Krémhez:

    • 20 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor
    • 1 pohár habtejszín (2-3 dl ízlés szerint)
    • 3 ek kakaópor
    • lekvár

    Gombához:

    • babapiskóta
    • 15 dkg kekszőrlemény
    • 2 ek kakaópor
    • 5 dkg porcukor
    • 2 ek bármilyen ízű lekvár

    Elkészítése:
    A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Lassan hozzákeverjük a sárgákat, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporos-lisztes keveréket. Sütőpapírral bélelt, közepes tepsiben megsütjük. Még melegen lisztezett konyharuhába csavarjuk, és hagyjuk kihűlni. A krémhez a margarint kikeverjük a porcukorral és a kakaóporral. A tejszínt felverjük, majd szépen lassan a margarinos keverékhez adagoljuk és jól összedolgozzuk. A piskótát ketté vágjuk, egymás mellé tesszük és megtöltjük a krémmel, feltekerjük, és a maradékkal bevonjuk a törzset. Díszíteni lehet gombákkal, melyhez a darált kekszet összedolgozzuk a kakaóporral, porcukorral és a lekvárral. Golyókat formálunk belőle, melynek a közepébe mélyedést készítünk és beleállítjuk a babapiskótát. Tálcán ízlés szerint dekoráljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek