Fatörzs

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 8 ek finomliszt
  • 8 ek kristálycukor
  • 0,5 csomag sütőpor

Krémhez:

  • 20 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 pohár habtejszín (2-3 dl ízlés szerint)
  • 3 ek kakaópor
  • lekvár

Gombához:

  • babapiskóta
  • 15 dkg kekszőrlemény
  • 2 ek kakaópor
  • 5 dkg porcukor
  • 2 ek bármilyen ízű lekvár

Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Lassan hozzákeverjük a sárgákat, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporos-lisztes keveréket. Sütőpapírral bélelt, közepes tepsiben megsütjük. Még melegen lisztezett konyharuhába csavarjuk, és hagyjuk kihűlni. A krémhez a margarint kikeverjük a porcukorral és a kakaóporral. A tejszínt felverjük, majd szépen lassan a margarinos keverékhez adagoljuk és jól összedolgozzuk. A piskótát ketté vágjuk, egymás mellé tesszük és megtöltjük a krémmel, feltekerjük, és a maradékkal bevonjuk a törzset. Díszíteni lehet gombákkal, melyhez a darált kekszet összedolgozzuk a kakaóporral, porcukorral és a lekvárral. Golyókat formálunk belőle, melynek a közepébe mélyedést készítünk és beleállítjuk a babapiskótát. Tálcán ízlés szerint dekoráljuk.