Banános rolád recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 14 dkg porcukor
- 4 dkg kakaópor
- 10 dkg rétesliszt
- 1 ek olaj
- 1/2 cs sütőpor
- csipet só
Krém:
- 3 dl tej
- 3 púpos ek porcukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 25 dkg teavaj
- 4 ek porcukor
- 1 ek kakaópor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2-3 banán
- csokimáz a tetejére (1 tábla étcsoki 2-3 ek olajjal felolvasztva)
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük a sóval.
A sárgákat alaposan kikeverjük a cukorral és az olajjal. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a kakaóport.
A sárgás-olajos masszához adagoljuk felváltva a lisztes keveréket és a habot.
A kész tésztát egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, majd 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk! Még forrón feltekerjük a papírral együtt a tésztát úgy, hogy a közepébe tesszük a nyújtófát és így hűtjük ki.
A krémhez a tejben elkeverjük a porcukrot és a pudingport, majd sűrűra főzzük és langyosra hűtjük.
Közben a vajat kihabosítjuk 4 ek pocukorral, majd a vaníliás krémhez adjuk és alaposan eldolgozzuk. Kétfelé osztjuk a krémet és az egyik felébe a vaníliás cukrot, a másik felébe a kakaóport keverjük.
A tésztát óvatosan kitekerjük, lehúzzuk róla a papírt. Először a vaníliás krémet, majd a kakaós krémet simítjuk rá egyenletesen, a tésztát végigtesszük hámozott banánnal, majd szorosan feltekerjük az egészet.
Kívülről csokimázzal vonjuk be. Amint megszilárdult a máz, már szeletelhetjük is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »