Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Piskóta rolád recept

Piskóta rolád
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS kettéválasztva
    • 120 g cukor
    • 120 g liszt
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 vaníliarúd kikapart belseje
    • 4dl habtejszín
    • instant kávé
    • Porcukor a szóráshoz

    Elkészítése:

    A tojás fehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük, majd lazán belekeverjük a tojás sárgáját, melyben előzőleg elkevertük a citromhéjat és a vaníliát. Óvatosan hozzákeverjük a lisztet. Majd egy sütőpapírral ellátott tepsin egyenletesen elkenjük.

    210 C-fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Miután kivettük a sütőből a felületét enyhén meglisztezzük, és egy másik sütőpapírra fordítjuk.

    Ilyenkor finoman megnyújtófázhatjuk csak, hogy mindenhol egyforma vastag legyen, de ne tömörítsük össze. Amikor langyosra hűlt, söpörjük le róla a lisztet és távolítsuk el a sütőpapírt.

    Ezt a sütőpapírt tegyük a piskóta alá, ez segítségünkre lesz a piskóta feltekerésekor. Kenjük meg a piskóta tépett oldalát a felvert habtejszínben elkevert kávés krémmel, majd tekerjük fel és csavarjuk a sütőpapírba. Egy órát pihentessük hűtőben, szeletelés előtt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá