Piskóta rolád

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Piskóta rolád

Hozzávalók:

  • 6 db tojás kettéválasztva
  • 120 g cukor
  • 120 g liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 4dl habtejszín
  • instant kávé
  • Porcukor a szóráshoz

Elkészítése:

A tojás fehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük, majd lazán belekeverjük a tojás sárgáját, melyben előzőleg elkevertük a citromhéjat és a vaníliát. Óvatosan hozzákeverjük a lisztet. Majd egy sütőpapírral ellátott tepsin egyenletesen elkenjük.

210 C-fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Miután kivettük a sütőből a felületét enyhén meglisztezzük, és egy másik sütőpapírra fordítjuk.

Ilyenkor finoman megnyújtófázhatjuk csak, hogy mindenhol egyforma vastag legyen, de ne tömörítsük össze. Amikor langyosra hűlt, söpörjük le róla a lisztet és távolítsuk el a sütőpapírt.

Ezt a sütőpapírt tegyük a piskóta alá, ez segítségünkre lesz a piskóta feltekerésekor. Kenjük meg a piskóta tépett oldalát a felvert habtejszínben elkevert kávés krémmel, majd tekerjük fel és csavarjuk a sütőpapírba. Egy órát pihentessük hűtőben, szeletelés előtt.