Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Piramis szelet recept

Piramis szelet
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csipet só
    • 10 dkg cukor
    • 15 dkg finomliszt

    Töltelékhez:

    • 30 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 15 dkg cukrozatlan kakaópor
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg cukor
    • 4 dkg étkezési keményítő

    Bevonáshoz:

    • 20 dkg étcsokoládé

    Elkészítése:

    A piskóta elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéhez hozzáadjuk a sót és lágy habot verünk belőle. Apránként hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük amíg kemény habot kapunk.

    Keverés közben hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd belevegyítjük a lisztet. Kenőlapáttal 1-1 db 40*30 cm-es egyenletesen vastag lapot kenünk a sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A piskótalapokat kb 10 perc alatt megsütjük és kihűtjük.Piskóta széleit ahol nem egyenletes levágjuk.

    Az egyik piskótalapot felvágjuk 3 db 30*10 cm-es csíkokra a másikat 2 db 30*10 cm es csíkokra és 1 db 30*15 cm -es csíkokra(ez lesz a piramis alapja).

    A töltelék elkészítése:

    Vajat a porcukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadunk 8 dkg kakaóport és azzal is elkeverjük pár percig.

    A tojásokat, a kristálycukrot az étkezési keményítőt és a maradék kakaóport simára keverjük egy fém tálban. A tálat gőz fölé rakjuk és jó alaposan kikeverjük.

    Levesszük a gőzről és kihűlésig keverjük és a 2 kikevert krémet összedolgozzuk.

    Az 5 db 30*10 cm-es piskótacsíkokat összetöltjük a töltelékkel egymásra téve és 3 órára hűtőbe tesszük,majd ferdén félbevágjuk és a 30*15 cm-es piskóta csíkra helyezzük egymással szembe háromszöget alkotva.

    Az összeállított sütemény külsejét megkenjük a maradék töltelékkel és hűtőbe tesszük 1 órára.

    A bevonás:

    A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk. Az olvadt csokoládéval óvatosan leöntjük a sütit.

    Tálaláskor forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá