Hozzávalók:
Piskótához:
Töltelékhez:
Bevonáshoz:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéhez hozzáadjuk a sót és lágy habot verünk belőle. Apránként hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük amíg kemény habot kapunk.
Keverés közben hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd belevegyítjük a lisztet. Kenőlapáttal 1-1 db 40*30 cm-es egyenletesen vastag lapot kenünk a sütőpapírral bélelt tepsibe.
A piskótalapokat kb 10 perc alatt megsütjük és kihűtjük.Piskóta széleit ahol nem egyenletes levágjuk.
Az egyik piskótalapot felvágjuk 3 db 30*10 cm-es csíkokra a másikat 2 db 30*10 cm es csíkokra és 1 db 30*15 cm -es csíkokra(ez lesz a piramis alapja).
Vajat a porcukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadunk 8 dkg kakaóport és azzal is elkeverjük pár percig.
A tojásokat, a kristálycukrot az étkezési keményítőt és a maradék kakaóport simára keverjük egy fém tálban. A tálat gőz fölé rakjuk és jó alaposan kikeverjük.
Levesszük a gőzről és kihűlésig keverjük és a 2 kikevert krémet összedolgozzuk.
Az 5 db 30*10 cm-es piskótacsíkokat összetöltjük a töltelékkel egymásra téve és 3 órára hűtőbe tesszük,majd ferdén félbevágjuk és a 30*15 cm-es piskóta csíkra helyezzük egymással szembe háromszöget alkotva.
Az összeállított sütemény külsejét megkenjük a maradék töltelékkel és hűtőbe tesszük 1 órára.
A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk. Az olvadt csokoládéval óvatosan leöntjük a sütit.
Tálaláskor forró vízbe mártott késsel szeleteljük.