Piramis szelet

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 5 db tojás
  • 1 csipet só
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg finomliszt

Töltelékhez:

  • 30 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 4 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 4 dkg étkezési keményítő

Bevonáshoz:

  • 20 dkg étcsokoládé

Elkészítése:

A piskóta elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéhez hozzáadjuk a sót és lágy habot verünk belőle. Apránként hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük amíg kemény habot kapunk.

Keverés közben hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd belevegyítjük a lisztet. Kenőlapáttal 1-1 db 40*30 cm-es egyenletesen vastag lapot kenünk a sütőpapírral bélelt tepsibe.

A piskótalapokat kb 10 perc alatt megsütjük és kihűtjük.Piskóta széleit ahol nem egyenletes levágjuk.

Az egyik piskótalapot felvágjuk 3 db 30*10 cm-es csíkokra a másikat 2 db 30*10 cm es csíkokra és 1 db 30*15 cm -es csíkokra(ez lesz a piramis alapja).

A töltelék elkészítése:

Vajat a porcukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadunk 8 dkg kakaóport és azzal is elkeverjük pár percig.

A tojásokat, a kristálycukrot az étkezési keményítőt és a maradék kakaóport simára keverjük egy fém tálban. A tálat gőz fölé rakjuk és jó alaposan kikeverjük.

Levesszük a gőzről és kihűlésig keverjük és a 2 kikevert krémet összedolgozzuk.

Az 5 db 30*10 cm-es piskótacsíkokat összetöltjük a töltelékkel egymásra téve és 3 órára hűtőbe tesszük,majd ferdén félbevágjuk és a 30*15 cm-es piskóta csíkra helyezzük egymással szembe háromszöget alkotva.

Az összeállított sütemény külsejét megkenjük a maradék töltelékkel és hűtőbe tesszük 1 órára.

A bevonás:

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk. Az olvadt csokoládéval óvatosan leöntjük a sütit.

Tálaláskor forró vízbe mártott késsel szeleteljük.