Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pilóta keksz szelet recept

Pilóta keksz szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 35 dkg margarin
    • 20 dkg cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek kakaó

    Krém:

    • 25 dkg margarin
    • 10 dkg étcsokoládé
    • 20 dkg nutella

    Csokimáz:

    • 15 dkg tortabevonó csokoládé
    • étolaj

    Elkészítése:

    A hozzávalókból (a kakaó kivételével) tésztát gyúrunk, majd kettévesszük, és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaót.
    Kinyújtjuk mindkettőt, és tepsi hátán 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük.

    A margarint az olvasztott, de már nem meleg csokoládéval és a nutellával habosra keverjük. Aki édesebben szereti, tehet bele porcukrot.

    A krémet a sárga lapra kenjük, lefedjük a barna tésztával, majd lehűtjük.

    A torbabevonót megolvasztjuk, hozzákeverjük az étolajat és a sütemény tetejére kenjük.

    Tipp:

    Mivel a tésztában nincsen sütőpor ropogós marad, akárcsak az eredeti pilóta keksz. Forró vízbe mártott éles késsel szeleteljük, akár már pár órával később, mivel a tésztának nem kell puhulnia, csak a krémnek megdermedni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá