Pilóta keksz szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 35 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 2 ek kakaó

Krém:

  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg nutella

Csokimáz:

  • 15 dkg tortabevonó csokoládé
  • étolaj

Elkészítése:

A hozzávalókból (a kakaó kivételével) tésztát gyúrunk, majd kettévesszük, és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaót.
Kinyújtjuk mindkettőt, és tepsi hátán 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük.

A margarint az olvasztott, de már nem meleg csokoládéval és a nutellával habosra keverjük. Aki édesebben szereti, tehet bele porcukrot.

A krémet a sárga lapra kenjük, lefedjük a barna tésztával, majd lehűtjük.

A torbabevonót megolvasztjuk, hozzákeverjük az étolajat és a sütemény tetejére kenjük.

Tipp:

Mivel a tésztában nincsen sütőpor ropogós marad, akárcsak az eredeti pilóta keksz. Forró vízbe mártott éles késsel szeleteljük, akár már pár órával később, mivel a tésztának nem kell puhulnia, csak a krémnek megdermedni.