Pihe-puha gyümölcsös süti recept
Hozzávalók:
- 400 g finomliszt
- 400 g natúr joghurt
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 500 g gyümölcs keveréke (én cseresznyét, nektarint és epret használtam)
- 200 g porcukor
- 160 ml étolaj
- 15 g sütőpor
- csipet só
Elkészítése:
A gyümölcsöket megmosom, feldarabolom, a tojásokat szétválasztom.
A sárgákat a porcukorral robotgéppel habosra keverem. Hozzáadom az olajat és a joghurtot és tovább keverem. Rászórom a lisztet, valamint a sütőport és robotgép segítségével alaposan eldolgozom.
A fehérjét csipet sóval kemény habbá verem, majd nagyon óvatos mozdulatokkal, egy tortalapát segítségével a lisztes masszába forgatom.
A tepsit, melynek mérete 34*24 cm, kibélelem sütőpapírral, ráöntöm a tésztát és szépen elsimítom. Megszórom a gyümölcsökkel, azokat enyhén belenyomkodom a masszába.
180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt elkészül a süti. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy valóban megsült-e.
Rövid hűtés után, amennyiben kibírjuk, tálalom.
Aki szeretné, porcukorral díszítheti, de szerintem kár lenne elrontani ezt a csodás színpompát.