Pihe-puha gyümölcsös süti recept

Hozzávalók:
- 400 g finomliszt
- 400 g natúr joghurt
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 500 g gyümölcs keveréke (én cseresznyét, nektarint és epret használtam)
- 200 g porcukor
- 160 ml étolaj
- 15 g sütőpor
- csipet só
Elkészítése:
A gyümölcsöket megmosom, feldarabolom, a tojásokat szétválasztom.
A sárgákat a porcukorral robotgéppel habosra keverem. Hozzáadom az olajat és a joghurtot és tovább keverem. Rászórom a lisztet, valamint a sütőport és robotgép segítségével alaposan eldolgozom.
A fehérjét csipet sóval kemény habbá verem, majd nagyon óvatos mozdulatokkal, egy tortalapát segítségével a lisztes masszába forgatom.
A tepsit, melynek mérete 34*24 cm, kibélelem sütőpapírral, ráöntöm a tésztát és szépen elsimítom. Megszórom a gyümölcsökkel, azokat enyhén belenyomkodom a masszába.
180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt elkészül a süti. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy valóban megsült-e.
Rövid hűtés után, amennyiben kibírjuk, tálalom.
Aki szeretné, porcukorral díszítheti, de szerintem kár lenne elrontani ezt a csodás színpompát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »