Pihe-puha gyümölcsös süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 400 g finomliszt
  • 400 g natúr joghurt
  • 4 db tojás
  • 500 g gyümölcs keveréke (én cseresznyét, nektarint és epret használtam)
  • 200 g porcukor
  • 160 ml étolaj
  • 15 g sütőpor
  • csipet só

Elkészítése:

A gyümölcsöket megmosom, feldarabolom, a tojásokat szétválasztom.

A sárgákat a porcukorral robotgéppel habosra keverem. Hozzáadom az olajat és a joghurtot és tovább keverem. Rászórom a lisztet, valamint a sütőport és robotgép segítségével alaposan eldolgozom.

A fehérjét csipet sóval kemény habbá verem, majd nagyon óvatos mozdulatokkal, egy tortalapát segítségével a lisztes masszába forgatom.

A tepsit, melynek mérete 34*24 cm, kibélelem sütőpapírral, ráöntöm a tésztát és szépen elsimítom. Megszórom a gyümölcsökkel, azokat enyhén belenyomkodom a masszába.

180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt elkészül a süti. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy valóban megsült-e.
Rövid hűtés után, amennyiben kibírjuk, tálalom.

Aki szeretné, porcukorral díszítheti, de szerintem kár lenne elrontani ezt a csodás színpompát.