Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pettyeske recept

Pettyeske
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál meleg víz
    • 20 dkg cukor
    • 14 dkg liszt
    • 2 csapott kávéskanál sütőpor

    Krémhez:

    • 2 cs puncs ízű pudingpor
    • 5,5 dl tej
    • 10 dkg cukor
    • 12,5 dkg margarin

    Pettyekhez:

    • 15 dkg darált keksz
    • 2 dkg cukor vagy ízlés szerint
    • 1 csapott evőkanál kakaópor
    • pici rum
    • 1 dl tej (nekem ennyi kellett)

    Máz:

    • 10 dkg étcsoki
    • 1-2 evőkanál étolaj

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral habosra keverjük (nem kell külön felverni a fehérjét!), majd hozzáadjuk a vizet és tovább keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd egy fakanállal a tojásos masszába keverjük.

    Sütőpapírral bélelt 24*16 cm-es tepsibe öntjük a masszát és 180 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, akkor két lapba vágjuk (akár külön-külön is süthetjük a lapokat).

    A pudingot a cukorral, tejjel sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni. Hűlés után hozzákeverjük a puha margarint is.

    Közben elkészítjük a rudakat. A kekszbe belekeverjük a cukrot, kakaóport és hozzáöntjük a tejet, majd a rumot is. Jól összedolgozzuk. 6 részre osztjuk és egyenként kb 25 cm hosszú rudakká sodorjuk.

    A krémet elfelezzük és rásimítjuk az egyik felét az egyik piskótalapra. Erre ráhelyezzük egymás mellé, kicsit hézagosan a 6 kekszrudunkat. A maradék krémet rákenjük a rudakra és befedjük a második piskótalappal. Hűtőbe tesszük dermedni.

    Amig hűl, elkészítjük a csokimázat. Mikróban megolvasztjuk a csokit, hozzákeverjük az étolajat és a süti tetejére simítjuk.
    Ismét hűtjük és szeleteljük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá