Pettyeske recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál meleg víz
- 20 dkg cukor
- 14 dkg liszt
- 2 csapott kávéskanál sütőpor
Krémhez:
- 2 cs puncs ízű pudingpor
- 5,5 dl tej
- 10 dkg cukor
- 12,5 dkg margarin
Pettyekhez:
- 15 dkg darált keksz
- 2 dkg cukor vagy ízlés szerint
- 1 csapott evőkanál kakaópor
- pici rum
- 1 dl tej (nekem ennyi kellett)
Máz:
- 10 dkg étcsoki
- 1-2 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük (nem kell külön felverni a fehérjét!), majd hozzáadjuk a vizet és tovább keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd egy fakanállal a tojásos masszába keverjük.
Sütőpapírral bélelt 24*16 cm-es tepsibe öntjük a masszát és 180 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, akkor két lapba vágjuk (akár külön-külön is süthetjük a lapokat).
A pudingot a cukorral, tejjel sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni. Hűlés után hozzákeverjük a puha margarint is.
Közben elkészítjük a rudakat. A kekszbe belekeverjük a cukrot, kakaóport és hozzáöntjük a tejet, majd a rumot is. Jól összedolgozzuk. 6 részre osztjuk és egyenként kb 25 cm hosszú rudakká sodorjuk.
A krémet elfelezzük és rásimítjuk az egyik felét az egyik piskótalapra. Erre ráhelyezzük egymás mellé, kicsit hézagosan a 6 kekszrudunkat. A maradék krémet rákenjük a rudakra és befedjük a második piskótalappal. Hűtőbe tesszük dermedni.
Amig hűl, elkészítjük a csokimázat. Mikróban megolvasztjuk a csokit, hozzákeverjük az étolajat és a süti tetejére simítjuk.
Ismét hűtjük és szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!