Pettyeske

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál meleg víz
  • 20 dkg cukor
  • 14 dkg liszt
  • 2 csapott kávéskanál sütőpor

Krémhez:

  • 2 cs puncs ízű pudingpor
  • 5,5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 12,5 dkg margarin

Pettyekhez:

  • 15 dkg darált keksz
  • 2 dkg cukor vagy ízlés szerint
  • 1 csapott evőkanál kakaópor
  • pici rum
  • 1 dl tej (nekem ennyi kellett)

Máz:

  • 10 dkg étcsoki
  • 1-2 evőkanál étolaj

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük (nem kell külön felverni a fehérjét!), majd hozzáadjuk a vizet és tovább keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd egy fakanállal a tojásos masszába keverjük.

Sütőpapírral bélelt 24*16 cm-es tepsibe öntjük a masszát és 180 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, akkor két lapba vágjuk (akár külön-külön is süthetjük a lapokat).

A pudingot a cukorral, tejjel sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni. Hűlés után hozzákeverjük a puha margarint is.

Közben elkészítjük a rudakat. A kekszbe belekeverjük a cukrot, kakaóport és hozzáöntjük a tejet, majd a rumot is. Jól összedolgozzuk. 6 részre osztjuk és egyenként kb 25 cm hosszú rudakká sodorjuk.

A krémet elfelezzük és rásimítjuk az egyik felét az egyik piskótalapra. Erre ráhelyezzük egymás mellé, kicsit hézagosan a 6 kekszrudunkat. A maradék krémet rákenjük a rudakra és befedjük a második piskótalappal. Hűtőbe tesszük dermedni.

Amig hűl, elkészítjük a csokimázat. Mikróban megolvasztjuk a csokit, hozzákeverjük az étolajat és a süti tetejére simítjuk.
Ismét hűtjük és szeleteljük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!