Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pavlova vaníliakrémmel és gyümölccsel recept

Pavlova vaníliakrémmel és gyümölccsel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (nagy)
    • 20 dkg kristálycukor
    • 1 ek kukoricakeményítő (púpozott)
    • 1/2 tk ecet (10%-os)
    • csipet só

    Mascarponés-vaníliakrém hozzávalói:

    • 25 dkg mascarpone
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2 tk vaníliaaroma
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 dl tej

    Díszítéshez ízlés szerint mandarin, kiwi, gránátalma, és csokoládé.

    Elkészítése:

    A tojásfehérjét tegyük bele egy keverőtálba, majd szórjuk meg egy csipet sóval, és robotgéppel kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett adjuk hozzá a kristálycukrot. (porcukrot is adhatunk hozzá, de a kristálycukortól keményebb lesz a hab)

    Ezután addig keverjük, még majdnem teljesen kemény habot kapunk. Ekkor állandó keverés mellett először csorgassuk hozzá az ecetet, majd apránként szórjuk bele a kukoricakeményítőt. Végül keverjük még 1-2 percig, hogy jó kemény habot kapjunk.

    Egy sütőpapírra kanalazzuk rá a kemény habot, majd formázzunk egy kb. 26 cm-es kört. (kanállal kis csúcsokat formázzunk rá)

    Helyezzük be 100-120 fokra előmelegített sütőbe, majd szárítsuk 60 percig. Ezután kapcsoljuk le a sütőt, és hagyjuk csukott ajtónál még 30 percig száradni. (én légkeverésnél 100 fokon szárítottam 50 percig)

    Ezután vegyük ki a sütőből, majd óvatosan emeljük le a sütőpapírról, helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

    A tejet keverjük össze a vaníliaaromával, és melegítsük forráspontig.

    Az egész tojásokat és a tojássárgát keverjük habosra 10 dkg porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután tegyük a tálat gőzfürdő fölé, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a meleg tejet.

    Ezután kézi habverővel addig keverjük, még pudingszerűen besűrűsödik. Ekkor vegyük le a gőzről, majd hűtsük ki egészen.

    A mascarponét keverjük simára a maradék cukorral, majd apránként keverjük hozzá a pudingszerűre főzött, teljesen kihűlt, vaníliakrémet.

    Tálalás előtt kanalazzuk a Pavlova torta tetejére a mascarponés vaníliakrémet, majd ízlés szerint pakoljuk rá a gyümölcsöket. Ezután csorgassuk meg olvasztott csokoládéval, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá