Párizsi krémes piskótatekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek finomliszt
Krém:
- 2 dl tejszín
- 20 dkg cukor
- 10 dkg kakaópor
- 20 dkg vaj
Tetejére:
- 15 dkg étcsoki
- 1,5 dl tejszín
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral kb 10-12 perc alatt kihabosítjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát és 180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük. Még melegen feltekerjük és így hűtjük ki.
A krémhez a tejszínt a cukorral lassú tűznél melegítjük, amíg a cukor elolvad. Ezután a kakaóporral és 5 dkg vajjal összefőzzük.
A főzött krémet kihűtjük, majd a 15 dkg vajjal habosra keverjük.
A kihűlt piskótát kitekerjük és a krém 3/4-ed részét rákenjük, majd újra feltekerjük. Keveset hagyjunk kívülre is, amivel körbekenjük, majd jól lehűtjük.
Közben elkészítjük a csokis bevonatot. Összeolvasztjuk a csokit a tejszínnel, majd amikor már langyosra hűlt és a tekercs is jól lehűlt, akkor bevonjuk vele a süteményt.
Amikor a máz megdermedt, akkor szeletekre vágva tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »