Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Párizsi krémes piskótatekercs recept

Párizsi krémes piskótatekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 6 ek finomliszt

    Krém:

    • 2 dl tejszín
    • 20 dkg cukor
    • 10 dkg kakaópor
    • 20 dkg vaj

    Tetejére:

    • 15 dkg étcsoki
    • 1,5 dl tejszín

    Elkészítése:

    Az egész tojásokat a cukorral kb 10-12 perc alatt kihabosítjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet is.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát és 180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük. Még melegen feltekerjük és így hűtjük ki.

    A krémhez a tejszínt a cukorral lassú tűznél melegítjük, amíg a cukor elolvad. Ezután a kakaóporral és 5 dkg vajjal összefőzzük.

    A főzött krémet kihűtjük, majd a 15 dkg vajjal habosra keverjük.

    A kihűlt piskótát kitekerjük és a krém 3/4-ed részét rákenjük, majd újra feltekerjük. Keveset hagyjunk kívülre is, amivel körbekenjük, majd jól lehűtjük.

    Közben elkészítjük a csokis bevonatot. Összeolvasztjuk a csokit a tejszínnel, majd amikor már langyosra hűlt és a tekercs is jól lehűlt, akkor bevonjuk vele a süteményt.

    Amikor a máz megdermedt, akkor szeletekre vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá