Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Piskóta:
Krém:
Tetejére:
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral kb 10-12 perc alatt kihabosítjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát és 180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük. Még melegen feltekerjük és így hűtjük ki.
A krémhez a tejszínt a cukorral lassú tűznél melegítjük, amíg a cukor elolvad. Ezután a kakaóporral és 5 dkg vajjal összefőzzük.
A főzött krémet kihűtjük, majd a 15 dkg vajjal habosra keverjük.
A kihűlt piskótát kitekerjük és a krém 3/4-ed részét rákenjük, majd újra feltekerjük. Keveset hagyjunk kívülre is, amivel körbekenjük, majd jól lehűtjük.
Közben elkészítjük a csokis bevonatot. Összeolvasztjuk a csokit a tejszínnel, majd amikor már langyosra hűlt és a tekercs is jól lehűlt, akkor bevonjuk vele a süteményt.
Amikor a máz megdermedt, akkor szeletekre vágva tálaljuk.