Párizsi krémes piskótatekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek finomliszt

Krém:

  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg kakaópor
  • 20 dkg vaj

Tetejére:

  • 15 dkg étcsoki
  • 1,5 dl tejszín

Elkészítése:

Az egész tojásokat a cukorral kb 10-12 perc alatt kihabosítjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet is.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát és 180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük. Még melegen feltekerjük és így hűtjük ki.

A krémhez a tejszínt a cukorral lassú tűznél melegítjük, amíg a cukor elolvad. Ezután a kakaóporral és 5 dkg vajjal összefőzzük.

A főzött krémet kihűtjük, majd a 15 dkg vajjal habosra keverjük.

A kihűlt piskótát kitekerjük és a krém 3/4-ed részét rákenjük, majd újra feltekerjük. Keveset hagyjunk kívülre is, amivel körbekenjük, majd jól lehűtjük.

Közben elkészítjük a csokis bevonatot. Összeolvasztjuk a csokit a tejszínnel, majd amikor már langyosra hűlt és a tekercs is jól lehűlt, akkor bevonjuk vele a süteményt.

Amikor a máz megdermedt, akkor szeletekre vágva tálaljuk.