Panettone recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Elkészítése:
A hozzávalókból az aszalt gyümölcsök kivételével tésztát dagasztunk és a duplájára kelesztjük.
Sütőpapírból két 57*18 cm-es téglalapot vágunk ki. A lapokat egymásra illesztjük, a végeiket összetűzzük és a 18 cm-es átmérőjű tortaformába állítjuk, megnövelve ezzel a tortaforma magasságát.
Ha a tészta megkelt, kicsit szétlapítjuk, belegyúrjuk a aszalt gyümölcsöket és a citrushéjat. Gombócot alakítunk ki belőle és a sütőformába helyezzük.
2-3 órán át kelesztjük, de legalábbis addig, amíg a tészta el nem éri a sütőpapír felső részét. A tetejét kereszt alakban egy éles késsel bevágjuk és megkenjük olvasztott vajjal.
180 °C-os sütőben a legalsó rácsra téve bő egy óra alatt megsütjük. A tetejét félidőben takarjuk le.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »