Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Panettone recept

Panettone
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 dkg friss élesző
    • kb 1,5-2 dl tej
    • 25 dkg finomliszt
    • 25 dkg rétesliszt
    • fél kávéskanál só
    • 10 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 15 dkg puha vaj
    • 5 dkg cukrozott citrushéj
    • 5 dkg mazsola
    • 5 dkg aszalt sárgabarack
    • 1 narancs reszelt héja
    • olvasztott vaj a tetejére

    Elkészítése:

    A hozzávalókból az aszalt gyümölcsök kivételével tésztát dagasztunk és a duplájára kelesztjük.

    Sütőpapírból két 57*18 cm-es téglalapot vágunk ki. A lapokat egymásra illesztjük, a végeiket összetűzzük és a 18 cm-es átmérőjű tortaformába állítjuk, megnövelve ezzel a tortaforma magasságát.

    Ha a tészta megkelt, kicsit szétlapítjuk, belegyúrjuk a aszalt gyümölcsöket és a citrushéjat. Gombócot alakítunk ki belőle és a sütőformába helyezzük.

    2-3 órán át kelesztjük, de legalábbis addig, amíg a tészta el nem éri a sütőpapír felső részét. A tetejét kereszt alakban egy éles késsel bevágjuk és megkenjük olvasztott vajjal.

    180 °C-os sütőben a legalsó rácsra téve bő egy óra alatt megsütjük. A tetejét félidőben takarjuk le.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá