Panettone recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Elkészítése:
A hozzávalókból az aszalt gyümölcsök kivételével tésztát dagasztunk és a duplájára kelesztjük.
Sütőpapírból két 57*18 cm-es téglalapot vágunk ki. A lapokat egymásra illesztjük, a végeiket összetűzzük és a 18 cm-es átmérőjű tortaformába állítjuk, megnövelve ezzel a tortaforma magasságát.
Ha a tészta megkelt, kicsit szétlapítjuk, belegyúrjuk a aszalt gyümölcsöket és a citrushéjat. Gombócot alakítunk ki belőle és a sütőformába helyezzük.
2-3 órán át kelesztjük, de legalábbis addig, amíg a tészta el nem éri a sütőpapír felső részét. A tetejét kereszt alakban egy éles késsel bevágjuk és megkenjük olvasztott vajjal.
180 °C-os sütőben a legalsó rácsra téve bő egy óra alatt megsütjük. A tetejét félidőben takarjuk le.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »