Panettone

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Panettone

Hozzávalók:

  • 3 dkg friss élesző
  • kb 1,5-2 dl tej
  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg rétesliszt
  • fél kávéskanál só
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 15 dkg puha vaj
  • 5 dkg cukrozott citrushéj
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg aszalt sárgabarack
  • 1 narancs reszelt héja
  • olvasztott vaj a tetejére

Elkészítése:

A hozzávalókból az aszalt gyümölcsök kivételével tésztát dagasztunk és a duplájára kelesztjük.

Sütőpapírból két 57*18 cm-es téglalapot vágunk ki. A lapokat egymásra illesztjük, a végeiket összetűzzük és a 18 cm-es átmérőjű tortaformába állítjuk, megnövelve ezzel a tortaforma magasságát.

Ha a tészta megkelt, kicsit szétlapítjuk, belegyúrjuk a aszalt gyümölcsöket és a citrushéjat. Gombócot alakítunk ki belőle és a sütőformába helyezzük.

2-3 órán át kelesztjük, de legalábbis addig, amíg a tészta el nem éri a sütőpapír felső részét. A tetejét kereszt alakban egy éles késsel bevágjuk és megkenjük olvasztott vajjal.

180 °C-os sütőben a legalsó rácsra téve bő egy óra alatt megsütjük. A tetejét félidőben takarjuk le.