Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Palócleves recept

Palócleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg sertéscomb
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 50 dkg zöldbab
    • 2 db burgonya
    • 3 ek olaj
    • 1 tk pirospaprika
    • bors
    • 1 mk őrölt kömény
    • 1 db babérlevél
    • 2 dl tejföl
    • 1 ek liszt
    • egy csokor kapor

    Elkészítése:

    A sertéshúst megmossuk és kockára vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra felaprítjuk és megmossuk. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk. A petrezselymet megmossuk és felaprítjuk.

    Az olajat a fazékban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát és üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a kockára vágott húst, és egy rövid ideig pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük az őrölt köménnyel, beletesszük a babérlevelet, felöntjük kb 1,5 liter vízzel és lefedve félpuhára főzzük.

    A félig megpuhult húshoz hozzáadjuk a burgonyát és a zöldbabot, ismét lefedjük és puhára főzzük.

    A tejfölt simára keverjük a liszttel, behabarjuk vele a levest és kb. 5 percig forraljuk.

    Kaporral megszórva, forrón tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá