Palócleves recept

Hozzávalók:
- 60 dkg sertéscomb
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 dkg zöldbab
- 2 db burgonya
- 3 ek olaj
- 1 tk pirospaprika
- só
- bors
- 1 mk őrölt kömény
- 1 db babérlevél
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- egy csokor kapor
Elkészítése:
A sertéshúst megmossuk és kockára vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra felaprítjuk és megmossuk. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk. A petrezselymet megmossuk és felaprítjuk.
Az olajat a fazékban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát és üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a kockára vágott húst, és egy rövid ideig pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük az őrölt köménnyel, beletesszük a babérlevelet, felöntjük kb 1,5 liter vízzel és lefedve félpuhára főzzük.
A félig megpuhult húshoz hozzáadjuk a burgonyát és a zöldbabot, ismét lefedjük és puhára főzzük.
A tejfölt simára keverjük a liszttel, behabarjuk vele a levest és kb. 5 percig forraljuk.
Kaporral megszórva, forrón tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »