Palócleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Palócleves

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéscomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg zöldbab
  • 2 db burgonya
  • 3 ek olaj
  • 1 tk pirospaprika
  • bors
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1 db babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • egy csokor kapor

Elkészítése:

A sertéshúst megmossuk és kockára vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra felaprítjuk és megmossuk. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk. A petrezselymet megmossuk és felaprítjuk.

Az olajat a fazékban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát és üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a kockára vágott húst, és egy rövid ideig pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük az őrölt köménnyel, beletesszük a babérlevelet, felöntjük kb 1,5 liter vízzel és lefedve félpuhára főzzük.

A félig megpuhult húshoz hozzáadjuk a burgonyát és a zöldbabot, ismét lefedjük és puhára főzzük.

A tejfölt simára keverjük a liszttel, behabarjuk vele a levest és kb. 5 percig forraljuk.

Kaporral megszórva, forrón tálaljuk.