Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ötcsillagos birsalmás pite recept

Ötcsillagos birsalmás pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Omlós tészta hozzávalói:

    • 15 dkg liszt
    • 1/4 kiskanál só
    • 10 dkg vaj
    • 11/2 kiskanál fehérborecet
    • 2-3 ek tej,vagy tejszín

    A kompóthoz:

    • 50 dkg birs
    • 1 db fahéj
    • 1 db csillagánizs
    • 1 db citom héja
    • 1 db biocitrom leve
    • 2 ek barnacukor
    • 1 dl víz

    Töltelék:

    • 2 ek liszt
    • 2 ek barnacukor
    • 2 ek zabpehely
    • 2 ek hideg vaj
    • 2 ek őrölt dió
    • 2 ek kókuszreszelék
    • 2 ek gránátalma szirup
    • 1 kk őrölt fahéj

    Elkészítése:

    A tészta készítése:

    A tésztát a hozzávalókból robotgéppel összeállítjuk, majd a hűtőbe tesszük fóliába csomagolva. Felhasználáskor a tésztából négy darab köralakot nyújtunk és kibéleljük vele a piteformákat.

    Megszurkáljuk villával, majd zsírpapírt helyezünk a közepére és szárazbabot öntünk rá, így süssük 8 percig.

    Ezután a babot eltávolítjuk és még 3 percig anélkül sütjük. Ezt nevezzük vaksütésnek. Ezután már lehet tölteni a tésztakelyheket,vagy ha kihült a mélyhűtőbe csomagolva eltesszük a felhsználásig.

    4 db tésztakehely,illetve kivehető aljú piteformában sült tortlette.16 cm-es átmérőjű

    Az elkészítés további módja:

    A héjával együtt felkockázott birsalmát, a citromlevet, a citromhéjat meg a fahéjat csillagánizst cukrot kevés vízzel nem túl puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni. Amúgy ezt is megfőzzük előtte és a hűtőbe tarthatjuk akár 2 hétig is eláll.

    A kompótot ilyenkor csak elővesszük és az almát kivesszük a levéből, majd a tésztakelyhekbe rendezzük. Megszórjuk a barna cukor, dió, kókuszreszelék, liszt és zabpehely keverékével, majd vajdarabkákat rámorzsoljuk a tetejükre.

    Meglocsoljuk a sűrű gránátalmasziruppal és sütőtepsire rendezve tesszük a sütőbe. 200 celsius fokon előmelegítjük a sütőt. 12 -15 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Ha túl gyorsan barnulna a pereme, ami kizárt,d e ha mégis vegyük lejjebb a sütő hőfokát 180 fokra. Porcukorral megszórva kínáljuk.

    Igazi vitaminbomba télen!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá